Total Therapy Reconnect

Therapie volgens Traditionele Chinese Geneeskunde

de Behandeling

De behandeling

Het eerste consult begint met een anamnese met oa een pols- en tongdiagnose volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde. We inventariseren uw klacht(en) en uw gezondheid in het algemeen. Na deze anamnese kan er een diagnose gesteld worden en wordt een behandelplan opgesteld. Hierna starten we meteen met een eerste behandeling.
De duur van dit 1e consult is doorgaans 1 tot 1,5 uur. Vervolg consulten variëren van 45 minuten tot een uur.

Voor en na de behandeling

Voorafgaand aan een behandeling is het van belang om niet te zwaar te tafelen of juist honger te hebben. Graag op de dag van het consult niet de tong poetsen en vlak voor de afspraak geen koffie drinken, drop eten of andere zaken die de tong sterk kleuren; dit om een goede tongdiagnose te kunnen stellen. Omdat acupunctuurpunten zich over je hele lichaam bevinden is het handig om gemakkelijke, loszittende kleding te dragen zodat ik gemakkelijk bij je armen, benen, rug en buik kan. Drink na afloop voldoende water om alle vrijgekomen afvalstoffen snel af te voeren.

hoeveel behandelingen zijn er nodig

Omdat ieder mens uniek is en zijn eigen genezingsproces doormaakt is het moeilijk van tevoren vast te stellen hoeveel behandelingen er nodig zullen zijn om de klacht(en) te verhelpen of te verbeteren. In de regel zal een acute klacht sneller te verhelpen zijn dan een chronische klacht. Na 3-5 behandelingen bespreken we de voortgang en ontwikkeling en stellen we zo nodig het behandelplan bij.

behandelingen combineren

Voor een behandeling heeft u geen verwijzing van uw huisarts nodig. Wel adviseer ik u bij ernstige problemen altijd eerst bij uw huisarts langs te gaan. U kunt tegelijkertijd een behandeling bij verschillende therapeuten volgen, maar stel hen wel allebei op de hoogte.

indicaties

ALLERGIE Allergische verkoudheid, hooikoorts, astma/bronchitis, allergie voor voedsel en huisdieren.

BEWEGINGSAPPARAAT Nek en rugklachten, stijfheid, pijnklachten, bewegingsbeperkingen, artrose, verstuikingen, reumatische aandoeningen, spierklachten, gewrichtsontstekingen, slijmbeursontsteking, krachtsvermindering, tintelingen, fibromyalgie.

BORST Spanning op de borst, pijn op de borst, hartkloppingen, opgezette/pijnlijke flanken.

BUIK Buikkrampen, buikrommelingen, buikpijn, opgezette buik.

GYNAECOLOGIE Menstruatieklachten, premenstrueel syndroom, overgangsklachten, gespannen pijnlijke borsten, sommige vormen van onvruchtbaarheid.

HUID Transpiratieproblemen, jeuk, droge huid, eczeem, acne, gordelroos, steenpuisten.

HOOFD Hoofdpijn, migraine, haaruitval, aangezichtspijn, duizeligheid, zwaar gevoel in het hoofd.

INTERNE AANDOENINGEN Bloedarmoede, kouwelijkheid, hitte gevoel, doorbloedingsproblemen, hoge of lage bloeddruk.

KEEL Schildklieraandoeningen, heesheid, keelpijn, spraakproblemen, brok in de keel.

KINDERZIEKTEN Bedplassen, slaapproblemen, faalangst, astma, hoest, oorpijn, darmklachten, groeipijn.

LONG (Chronische) verkoudheid, hoest, kortademigheid, hyperventilatie.

MAAG/DARM Misselijkheid, slechte eetlust, overgeven, zuurbranden, oprispingen, maagpijn, diarree, constipatie, aambeien.

MENTALE STOORNISSEN Slaapproblemen, rusteloosheid, angst, onvoldoende zelfvertrouwen, faalangst, flauwvallen, dwangmatig huilen/lachen, depressie, snel schrikken, vergeetachtigheid, gebrek aan energie, stress, burn-out, gevoel van algehele zwakte.

MOND, NEUS EN OGEN Slechte adem, droge mond, tandvleesproblemen, (chronische) loopneus; ontstoken, jeukende, tranende, droge, branderige ogen, wazig zien, vlekken zien.

URINEWEGEN Urineweginfectie, incontinentie, impotentie, vroegtijdige/nachtelijke zaadlozingen.

ZWANGERSCHAPSKLACHTEN Misselijkheid, zure oprispingen, stuitligging, pijn na de bevalling, stimuleren van borstvoeding.

KLACHTEN NA BEHANDELING MET CHEMO OF OPERATIES Misselijkheid, Pijnlijke handen en voeten, Dof gevoel in handen en voeten, Verminderd immuunsysteem, Vermoeidheid.

OVERIGE Overgewicht, syndroom van Ménière, rusteloze benen, nervositeit, irritatie, vochtophoping in de ledematen.

Neem gerust contact op als u vragen hebt over uw persoonlijke klacht of als deze niet op de website genoemd wordt.

© 2021 Total Therapy Reconnect

Thema door Anders Norén