Total Therapy Reconnect

Therapie volgens Traditionele Chinese Geneeskunde

Kruiden en voeding

kruiden en voeding

Naast een voedingsadvies met producten welke gericht zijn op de klachten kan er ook kruidentherapie toegepast worden.
Er bestaat een groot rijkdom aan geneeskrachtige planten in onze wereld. Hiermee kunnen verschillende klachten behandeld worden. Dit is de reden waarom we bij een behandeling vaak een Voedings- en/of kruidenadvies meegeven. Het is natuurlijk ook mogelijk om een afspraak te maken voor alleen een advies.

chinese en westerse kruiden

Kruiden (zowel chinese als westerse) zijn in het Westen veel minder bekend dan acupunctuur of Tuina, terwijl de mogelijkheden veelvuldig zijn. Daarom worden in China de meeste behandelingen met kruiden gegeven.

Een kruidenformule bestaat altijd uit een mengsel van kruiden specifiek voor u samenstelt. U krijgt dus een persoonlijk advies. Dit kruidenmengsel pakt zowel de klacht als de oorzaak aan, zodat de klacht in principe niet terugkeert. De kruiden worden in een formule gecombineerd die past bij uw situatie van dat moment. Daarom zijn er nauwelijks of geen bijwerkingen.

Het innemen van de Chinese kruiden is voor ons Westerlingen eenvoudig gemaakt: de formule bestaat uit een poeder dat u in water moet oplossen en (3x per dag) opdrinken. De kruiden staan onder strenge controle van de overheid.

Bij de westerse kruiden maken we veel gebruik van gedroogde kruiden in de vorm van een Kruidenthee die men 3x per dag kan drinken. Natuurlijk is het, in overleg, ook mogelijk om een tinctuur of capsules van de kruiden te bestellen.

De kruiden worden helaas niet vergoed door de zorgverzekering.

De Chinese kruiden bestellen we online voor u bij Root Herbs De kosten voor deze kruiden zijn gem. tussen de 22 a 30 euro per 100 gram incl BTW en verzendkosten. Dit is afhankelijk welke kruiden er in de formule zitten.

De westerse kruiden bestellen we online voor u bij Pit en Pit (natuurlijk mag u deze ook zelf bestellen). De kosten voor deze kruiden zijn ca 2,5 euro voor 1 kruid per ca 70 gram excl. verzendkosten (ca 5 x 2,5 euro excl. verzendkosten voor ca 350 gram kruiden).

© 2021 Total Therapy Reconnect

Thema door Anders Norén